Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde mevcut insanoğluın ve diğer aktifların yangın veya rastgele bir müstacel perese sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme malik, konstrüksiyonlması mecburi, dokumaların vazgeçilemez unsurları arasında mevki almaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; daire sayısı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz aracılığıyla belirlenen kuruluşdaki Yangın Bapları en etkili kalite ve en müsait yükselmek politikamıza şayan olacak şekilde üretilir.
Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.
Olası yangın veya rastgele bir korku yerinde binayı kesik sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları binalmaktadır.
Sevinme ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.
Bapnın Kapanma Sistemi: Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanabilen özel bir mekanizmaya sahiptir. Bu düzenek, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını katkısızlar, sonunda yangının yayılmasını engeller.
Yangın merdiven Yangın çıkış kapısı istanbul kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir başkası bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Bu anlamda yangın merdivenleri ağır anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.
Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sebebiyle yangının temelladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu bağırsakin emniyet marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .
ve kontrolleri bünyelmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son paye uyanıklık edilmektedir. Medyaya yansısemt ve yangın kapısı nedenli can kayıplarının olması bu mevzuya sebep ögönen verilmesi gerektiğinin en önemli hunıtıdır.
Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında hiçbir semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.